Kelbimbócsíra
Elsõsorban cukorbetegségben szenvedõknek
A kelbimbót a dán zöldségtermelõk csodálatos újításának tartják.
A káposztafélék családjába tartozó zöldségféle, amely a vadkáposztából lett kifejlesztve.
Tartalmaz:
-Vitaminokat (A, B és C).
-Ásványi anyagokat Ca, Na, K, P, Fe, S, Mn, Cr (Kalcium, Nátrium, Kálium, Foszfor, Vas, Kén, Mangán és a Króm).
-Növényi antioxidánsokat, flavonoidokat.
Hatása:
-Rendkívüli hatással van a hasnyálmirigy inzulintermelõ képességének javítására.
-A kelbimbó a mangán, a króm, és a többi ásványnak köszönheti, hogy elokelõ helyet foglal el a cukorbaj gyógyításában.
-A nagymennyiségu ásványi só, mint a Kálium és a Kén, jótékonyan hatnak a nyálmirigyek muködésére.
-Javítja az étvágyat.
Tárolás: száraz hûvös helyen, gyerekek elõl elzárva.